Over Imre..Imre Scheffers 37°Celsius Brand Consultancy Business Development voor Startups

In 1993 geboren in Amsterdam en net daarbuiten opgegroeid. Na een lange lijst van toekomstige beroepen te hebben overwogen, uiteenlopend van kok tot advocaat, ben ik in 2011 begonnen met de studie psychologie aan de UvA. Al vanaf het begin was ik gefascineerd door alle inzichten die ik opdeed bij deze studie, echter wist ik ook al zeer snel dat ik later niet werkzaam zou gaan zijn als psycholoog. Uiteindelijk heb ik in de richting van arbeids- en organisatiepsychologie een verbinding kunnen vinden met het bedrijfsleven, waar ik vooral binnen de master meer mijn eigen draai kon vinden. Vooral creativiteit trok mij zeer sterk, wat terugkwam als hoofdthema in zowel mijn bachelor- als masterscriptie. Daarnaast heb ik mijn passies ook beter gevonden door te starten met de master Business Administration. Door te kiezen voor de richting Entrepreneurship & Innovation, heb ik belangrijke drijfveren gevonden voor de rest van mijn leven.

Zo heeft deze studie geleid tot het opzetten van een eigen bedrijfje, met meerdere ideeën voor toekomstige ondernemingen. Door deze omslag heb ik ook een bepaalde verandering van perceptie waargenomen bij mijzelf, naar een ondernemersbril. Tijdens de master Business Administration heb ik ook het vak branding gevolgd van Jorge en Roger en de cursus inspireerde mij om effectief met mijn eigen bedrijfje aan de slag te gaan, en hierbij een sterk merk te creëren. Eigenlijk komen alle strategische beslissingen die organisaties moeten maken met betrekking tot hun merkelementen (zoals logo, merknaam, slogan) aan de orde in het begin van een bedrijfsbestaan. Dit leidde bij mij tot de vraag, waarom een dergelijke cursus niet bestaat voor startups, aangezien branding waardevolle inzichten biedt voor de ontwikkeling van een succesvolle startup. Met dit idee ben ik naar 37°Celsius gestapt en zo enthousiast als ze zijn, zijn we direct aan de slag te gaan met het concept. Ik ben erg gemotiveerd om branding voor startups naar de top of mind te brengen van zoveel mogelijk startups. Daar ga ik mij dan ook nadrukkelijk mee bezig houden, in de functie van Business Development Startups.

Als ik niet werk..

Buiten werk en studie om, zijn er vele dingen die ik met veel plezier doe. Zo speel ik graag met concepten voor het opzetten van een nieuw bedrijfje. Maar ik besteed ook graag tijd met vrienden, ben ik verslaafd aan het kijken van series, volg ik zowat alle voetbal gerelateerde zaken (met een enorme voorkeur voor Ajax) en sport ik graag. Het allerliefst ben ik echter op vakantie, met een voorliefde voor Indonesië, waar ik mij op een dag hoop te vestigen.