Start-up: 'Het enige speciaal bier dat op een speelse manier het ijs breekt! '

FLIRTbier

FLIRTbier

Bij de oprichting was het idee van de start-up FLIRTbier duidelijk: mensen moeten meer flirten. Maar hoe moet dit terugkomen in het merk? Waar staat het merk verder voor? Wie is de doelgroep? Wij hielpen ze bij de opbouw van het merk, door te kijken naar drie facetten die je kunt managen bij je merk: merkidentiteit, merkimago en merkpositionering.

flirtlogo2

Achtergrond 

FLIRTbier is een startup biermerk opgericht in 2020 door Annefleur en Annefleur. Ze hebben twee soorten bier: IPA en blond. Het wordt verkocht op verschillende horeca locaties en via Gorillas. Het bier wordt gebrouwen bij brouwerij de 7deugden, een sociale onderneming. Bij deze brouwerij krijgen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt toegang tot werk.  

“Flirt als uitgangspunt is leuk, maar hoe gaat dit merk dit activeren behalve met het drankje? Ben benieuwd.” 

flirtbier banner

Aanpak 

In drie sessies hebben wij ons op drie vlakken van het merk gericht: merkidentiteit, merkpositionering en merkimago. Zo begonnen we met het opstellen van een brand mantra, dachten we na over de merkpersoonlijkheid en stelden we de missie en visie vast. Vervolgens hebben we een mini merkimago onderzoek uitgevoerd, waardoor de gap tussen positionering en het huidige imago duidelijk werd. Ook werden personas opgesteld om de doelgroep scherp te krijgen en vatten we de gewenste positionering samen in een positioneringsstatement. 

Duurzaam resultaat 

Eén van de inzichten was dat FLIRTbier als heel vrouwelijk wordt gezien. Vrouwelijk, zomer en zoet waren de sterkste associaties. Ook was er een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen gevonden. Mannen hadden meer twijfels over de smaak van het bier en dachten ook dat het goedkoop was. Vrouwen hadden iets positievere associaties als speels en feel good.  

wordcloudflirt

“Ook kwamen leuke ideeën voor merkextensies naar boven; wat dacht je van VERSIERbier voor mannen?”  

Met de kennis van eerdere inzichten konden we een scherpe positionering opstellen. Deze kan FLIRTbier inzetten als uitgangspunt voor al haar communicatie. Ook kwamen er andere leuke ideen naar boven, zoals een extensie lanceren (VERSIERbier voor mannen), een samenwerking met een datingapp en adviseerden we hoe het vooroordeel over de smaak aangepakt kan worden. 

Wil je meer weten?

Neem contact op met Milou voor informatie over de case, ons werk voor start-ups of onze werkwijze.

+31 6 26461024
milou@37celsius.nl
Milou

Klantcases

Onderwijs
TUDelft logo

Positionering

Bibliotheken
bibliotheek

Imago onderzoek

Citymarketing
den helder

Positionering,
Communicatie

Financiële diensten
ICS logo

Identiteit,
Architectuur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.