Start-up: 'De jacht op de beste en gezondste energydrank ter wereld'

 

Predator

Predator

Het doel van Predator is meer mensen inspireren om gezonder te drinken. En om de wereld een betere plek te maken. Om dit ambitieuze doel te behalen, is een sterke positionering nodig. Hier gingen wij, in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, graag mee aan de slag!

logo_Predator

Achtergrond 

De ambitieuze ondernemers achter het merk hebben de inspiratie voor het maken van een natuurlijke endurance drink in de Afrikaanse jungle opgedaan. Een gezond, maar toch energiek drankje, waarom bestaat dat eigenlijk nog niet? Predator is het eerste échte gezonde alternatief voor energiedranken. Naast deze gezondheidsvoordelen, vind Predator het belangrijk zich te positioneren als social enterprise. 

De vraag van Predator was: “Hoe creëren we een helder en eenduidig (positief) toekomstbeeld voor Predator?” 

predator_endurance_drinks_healthy context

Aanpak 

Op basis van een analyse van het associatief netwerk van de consument is vastgesteld wat de ‘unique selling points’ van Predator moeten zijn. De uitkomsten uit dit merkimago onderzoek vormde de basis voor de interactieve workshops waarin het positioneringsstatement geformuleerd werd. Het positioneringsstatement geeft houvast in alle communicatie-uitingen en geeft antwoord op de vraag: wat zetten we in de etalage?  

Duurzaam resultaat 

Door middel van de workshops heeft Predator nu een leidraad die de organisatie verder helpt groeien. Een van de meest interessante inzichten was dat Predators’ energiedrank niet gelinkt werd aan ‘gezond’. Uit het onderzoek bleek het volgende: wanneer de natuurlijk ingrediënten in beeld gebracht worden, koppelt de consument de associaties ‘gezond’, ‘natuurlijk en ‘fris’ wel aan het merk.  

Een van de meest interessante inzichten was dat Predators’ energiedrank niet gelinkt werd aan ‘gezond’. 

wordcloud predator

Op basis van de gewenste positionering zijn we ons samen gaan verdiepen welke associaties het merk nog mist. Hierbij is aandacht besteed aan het optimaliseren van zowel de primaire merkelementen als de secundaire associaties. Verder zijn er vragen behandeld zoals: hoe bouwen wij brand equity en hoe bewaken wij dit? En, hoe kan Predator hun portfolio het beste benutten, niet alleen in Nederland maar ook internationaal gezien? 

Als kers op de taart is de strategie tot implementatie gebracht door het regisseren van een commercial. De dynamische commercial neemt (potentiële) consumenten mee in de Amsterdamse Predator-journey. 

“Wil jij weten waar 37°Celsius Brand Consultancy goed in is? Ze houden jou een spiegel voor. Al jouw ware motivaties komen op tafel. Jouw visie, missie en met name target-group is hun specialisatie. Hoe? Humor, enthousiasme en passie. Bedankt 37°Celsius, voor al jullie tijd! Jullie hebben onze start-up goud gemaakt.” 

Bianca en Natasha de Jong
Founders of Predator

Wil je meer weten?

Neem contact op met Milou voor informatie over de case, ons werk voor start-ups of onze werkwijze.

+31 6 26461024
milou@37celsius.nl
Milou

Klantcases

Onderwijs
TUDelft logo

Positionering

Bibliotheken
bibliotheek

Imago onderzoek

Citymarketing
den helder

Positionering,
Communicatie

Financiële diensten
ICS logo

Identiteit,
Architectuur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.