Volledig merktraject: 'Moeilijke dingen makkelijk maken'

SnelStart

SnelStart

Snelstart wil (nog) beter inspelen op de behoeftes in de markt van boekhoudsoftware. Om zo de Nederlandse markt te veroveren. Hiervoor is een grotere merkbekendheid nodig, met een scherpe positionering in de markt. 

Snelstart-Logo-2019

Achtergrond 

SnelStart is een Texels familiebedrijf op gebied van softwareontwikkeling, dat haar vleugels uitslaat naar het vaste land. Het bedrijf is succesvol en heeft de ambitie om heel Nederland te veroveren met haar producten en diensten op gebied van boekhoudsoftware. Om de groeidoelstellingen en ambities te realiseren is een duurzame marketingstrategie noodzakelijk. Hierbij aansluitend is de wens vanuit SnelStart een verdere professionalisering van haar marketing. 

Aanpak 

De positie van het merk SnelStart in de markt versterken. Dit was het primaire doel van onze samenwerking. Een op onderzoek gebaseerde merkstrategie stelde ons in staat een duurzaam resultaat te behalen. Onderdeel van het merktraject was bijvoorbeeld:  

  1. Merkidentiteit onderzoeken door middel van diepte-interviews (14 medewerkers)  
  2. Bekrachtigen van het interne merkbeeld (missie, visie, ambitie, identiteit en waarden) door middel van lunch & learn sessies, korte koffiegesprekken rondom het merk en het ontwikkelen van een brandbook.  
  3. Uitvoeren merkimago onderzoek onder klanten en niet-klanten (919 respondenten) 
  4. Ontwikkeling van merkpositionering  
  5. Ontwikkeling marketing- en communicatiestrategie 
  6. Merkcommunicatie (wat gaan we hoe naar wie communiceren)
Brandbook Snelstart voorbeeld website

Tijdlijn  

Tijdlijn klantcases snelstart

Duurzaam resultaat

Door een uitgebreid merkidentiteit en merkimago onderzoek, konden we in samenwerking met een multidisciplinair team vanuit SnelStart een research-based positionering formuleren. Een groot inzicht was dat de kern van het merk SnelStart kwam eigenlijk neer op één allesomvattende zin: “Moeilijke dingen makkelijk maken.”. Door de merkstrategie vervolgens verankeren in de organisatie was SnelStart in staat om een doelgericht en praktisch uitvoerbare marketing- en communicatiestrategie uit te stippelen. Dit droeg bij aan de merkgroei van SnelStart als geheel.  

“Moeilijke dingen makkelijk maken, dat is onze kern.”  

Brandbook Snelstart voorbeeld website 2

Wil je meer weten?

Neem contact op met Jan Jelle voor informatie over de case, merkmanagement of onze werkwijze.

+31 6 15286569
janjelle@37celsius.nl

Jan Jelle

Klantcases

Onderwijs
TUDelft logo

Positionering

Bibliotheken
bibliotheek

Imago onderzoek

Citymarketing
den helder

Positionering,
Communicatie

Financiële diensten
ICS logo

Identiteit,
Architectuur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.