Complex problems demand simple solutions.

37°Celsius maakt merken duurzaam relevant

Bohn Stafleu van Loghum

Binnen Bohn Stafleu van Loghum hebben we consistentie in merkgebruik aangebracht om zo te zorgen voor overzicht binnen het bedrijf, maar ook in de communicatie naar de consumenten toe voor het herkennen en versterken van het merk.

Achtergrond

BSL heeft 37℃elsius gevraagd om haar expertise te delen op het gebied van branding en om de merkstrategie van BSL te toetsen en verder te ontwikkelen. Hierbij moest vooral gekeken worden naar merkextensies en merkarchitectuur, en moest 37℃elsius toetsen of BSL de juiste keuzes had gemaakt en hoe deze keuzes vertaald konden worden in merkarchitectuur en merkpositionering.

BSvL-logo

Merkfundament

“Jorge en zijn team hebben ons fantastisch geholpen bij de onderbouwing van de positionering van een nieuw te lanceren merk. Zo hebben we samen de strategische merkarchitectuur onder de loep genomen, hebben ze ons intensief begeleid bij de naamcreatie en is de merknaam uitgebreid getest onder de verschillende doelgroepen, waaronder potentiële naamsbekendheid, merkwaarden en -associaties. Dit heeft geleid tot een gefundeerd advies over hoe consistent gebruik moet worden gemaakt van onder meer merknaam, logo en positie in de totale merkhiërarchie. Daarnaast zat het tempo er flink in, werden we tijdens de workshops geïnspireerd door de vele cases uit de praktijk en werd het maximale aan input uit de groep 'geperst'. Fijne professionals om mee samen te werken!”

Michael Dam
Marketing, Media & Communication professional

Duurzaam resultaat

Na de workshops is duidelijk neergezet uit welke bronnen BSL haar secundaire associaties haalt en wat deze zijn en is de brand key intern getoetst. Aan de hand van de eerste workshop is de huidige merkarchitectuur van BSL duidelijk weergegeven (structuur & merkarchitectuur) en zijn er duidelijke afspraken gemaakt over wanneer BSL coverage en leverage strategieën hanteert. Verder is duidelijk geworden dat de afkorting BSL alleen nog intern gebruikt kan worden

Wat we hebben gedaan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.