Complex problems demand simple solutions.

37°Celsius maakt merken duurzaam relevant

Bueno Brothers

Hoe zorg je als start-up dat je alle ideeën vertaal naar de juiste positionering, passend bij je identiteit? Als non-profit organisatie wil Bueno Brothers niet alleen awareness genereren maar zich ook op de juiste manier positioneren in de markt.

Aan de hand van strategische workshops hebben we de juiste positionering gekozen in lijn met de identiteit van de start-up en de kansen in de markt.

Achtergrond

Bueno Brothers is een non-profit organisatie gevestigd in Den Haag. De organisatie werkt samen met andere goede doelen organisaties om mensen bij elkaar te brengen, awareness te creëren en financiering te regelen om belangrijke onderwerpen die spelen in de wereld aan te halen. Bueno Brothers doet dit door muziek en video’s te maken. Bueno Brothers doneert vervolgens alle inkomsten van streams, plays, views enzovoort aan andere goede doelen gerelateerd aan het geschreven nummer of de video.

Aanpak

Aan de hand van drie interactieve workshops is een verbeterde positionering opgesteld, is het merk teruggebracht naar de essentie ervan, is geleerd welke secundaire associaties het merk kunnen helpen groeien en is bepaald hoe de marketing communicatie strategie er uit moet komen te zien. Het is belangrijk te weten wat jouw als bedrijf uniek maakt (t.o.v. de concurrent) om te kunnen bepalen hoe je gezien wilt worden. 37°Celsius heeft, op basis van een analyse van het associatief netwerk van de consument, vastgesteld wat de USP’s van Bueno Brothers moeten zijn. Aan de hand hiervan is tijdens een interactieve workshop een positionering statement geformuleerd, welke houvast geeft aan alle communicatieve uitingen. Kortom: wat zetten we in de etalage? Vervolgens zijn er in samenwerking twee brand mantra’s opgesteld die de positionering uitdragen en de essentie van het merk duidelijk omschrijven. Hierna zijn we aan de slag gegaan met welke secundaire associaties het merk wil lenen en welke zij zelf kan uitlenen, en is er een marketing communicatie strategie bepaald die ervoor zorgt dat alle communicatie uitingen consistent en complementair zijn. Hiervoor zijn de criteria voor de boodschap samengesteld (wat), de merkpersoonlijkheid (wie), de integraded marketing communication (hoe) en is de ideale customer journey geschetst (waar).

Bueno-Brothers-logo
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.