Rik Brouwer

Over Rik…

Geboren in 1996 op het pittoreske Urk, rijk aan tradities en nog altijd gekenmerkt door een eilandcultuur. Door deze afkomst beschik ik over een nuchtere kijk op de wereld gecombineerd met een niet lullen-maar-poetsen attitude. Gelukkig weet ik dat de wereld groter is dan Urk, dat heb ik vooral mogen ervaren tijdens mijn reis naar Nieuw-Zeeland in mijn tussenjaar na mijn VWO. Terugkomen in Nederland waren mijn twijfels over mijn studiekeuze weg en heb ik gekozen voor de bachelor psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen! Hier heb ik een ontzettend leuke studententijd gehad, maar vooral ontdekt dat ik veel interesse heb voor de psychologie van de consument. Mede door deze interesse heb ik in mijn derde jaar een minor entrepreneurship gevolgd, waarin ik erachter kwam hoe dynamisch en uitdagend het kan zijn om een innoverend idee om te zetten in een bedrijfsplan! Na mijn bachelor afgerond te hebben in Groningen ben ik begonnen aan de master Economic and Consumer psychology aan de universiteit van Leiden, om mijn kennis over consumenten gedrag te verbreden. In deze ontzettend interessante master worden tekortkomingen in economische gedragstheorie verklaard vanuit de psychologie. Wat vooral leuk is om te zien hoe deze inzichten toegepast kunnen worden in de hedendaagse marketing. Ik heb het theoretische gedeelte van mijn master afgerond met een scriptie over gedragsverandering in sociale dilemma’s ten gevolge van een kostenverschuiving tussen verschillende strategieën.

Het laatste deel van mijn master bestaat uit het lopen van een stage, wat ik mag doen bij 37℃elsius. Ik richt mij tijdens deze stage vooral op branding voor start-ups, wat ik zie als een leuke uitdaging!

Als Ik niet werk…

Ben ik vaak achter een scherm te vinden. Shooters spelen, series en vooral ook films kijken of scrollen op platforms als reddit doe ik regelmatig. Ook al klinkt het nu alsof ik een afkeer van beweging heb vind ik sporten, en vooral ook teamsporten, zeer leuk. Fitness, basketbal zijn mijn favoriete sporten, maar ik kom toch het beste tot mijn recht op de spitsenpositie in het befaamde Urk 7. Naast mijn stage ben ik in de weekenden ook werkzaam als vrachtwagenchauffeur, waarbij ik de Urker visafslag voorzie van verse vis direct vanaf de Urker kotters, want ik zou natuurlijk geen echte Urker zijn als ik niet in de visindustrie werkzaam zou zijn.