Merk & Storytelling

Welke story elementen zijn typisch TU Delft en hoe kunnen we deze in verschillende soorten verhalen terug laten komen? 

Uiteenlopende verhalen vanuit één merk: dat is de output die het team graag wilde genereren dat zich bezighoudt met storytelling van de TU Delft. 

TU Delft prometheus

Vanuit merkenperspectief zijn stories het ideale communicatiemiddel om een gevoel op te bouwen bij- en met een merk. Gevoel bij een merk is volgens onze eigen data – volgend uit onderzoek onder 100 merken – bijna de enige route naar merkloyaliteit. Wat wel belangrijk is, is dat je hierbij een consistent gevoel creëert en geen schizofrene gevoelens. Deze uitdaging zijn wij samen met het team achter de TU Delft stories aangegaan. De volgende drie lessen vormen onder meer de output van de interessante workshop:

  1. Een goede story is een story die verbondenheid creëert, met de persoon achter de uitdaging en je meeneemt. Idealiter is er sprake van spanning tussen titel en beeld. 
  1. Een minder goede story kan ontstaan doordat er geen verbondenheid wordt gecreëerd, als men zich niet blootgeeft (de persoonlijke strijd ontbreekt). 
  1. Een TU Delft verhaal is herkenbaar als deze gaat over een persoon die eigenwijs is, lef heeft, beschikt over de can/do mentaliteit, innovatief is en niet afwachtend – met een tikkeltje humor. Samengevat: challenge the norm 

Wil je ook weten hoe je niet alleen technisch goede stories schrijft maar ook werkt aan de relatie met jouw (potentiële) klanten vanuit jouw merk? Bel ons voor een afspraak, we komen graag even langs!

Deel dit bericht:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.